בהוואי ב-1978 נולדה לה בטטה סגולה

 הבטטה הסגולה דומה בתכונותיה לבטטה שכולכם מכירים אך טעמה שונה במקצת, ולמעשה מזכיר יותר טעם מתקתק וקצת ערמוני (מהשורש ערמונים). הבטטה עשירה בנוגדי חימצון ( אנטי אוקסידנטים ) ובויטמין A. במאה גרם של בטטה סגולה מבושלת יש כ – 140 קלוריות בלבד.

מרק בטטה סגולה

קצת רקע

נעים מאוד, אני אנה – אמא של בני שכולכם מכירים מהסרטונים של “בני מפרשוק”. בעובדתי כגננת בגן ילדים ברמת גן, הילדים נוהגים לכנות אותי “השפית של הגן”, אז אני מקווה שיהיה לכם טעים.

כילד, בני תמיד אהב פירות וירקות ואני כאמא טובה, אהבתי להכין לו מאכלים שמכילים הרבה ירקות. לאחרונה, בזכות פרשוק, צא גם לי להיחשף לתוצרת מיוחדת, שונה, כזו שלא הכרתי. 

כשבני הציג לי את הבטטה הסגולה, האמת, לא ידעתי כל כך מה אפשר לעשות איתה.

לאחר ניסיונות רבים, הגעתי למסקנה שבמרק – הבטטה הסגולה מביאה את הטעם המיוחד שלה בצורה הכי יפה שיש. הטעם שלה מאוד מיוחד, עמוק ואדמתי. מתאים בדיוק למרק. 

לאחר הטעימה, בני אמר לי שהוא חייב את המתכון כדי לחלוק אותו עם כל הלקוחות שלו. ברור שהסכמתי!

אז קבלו את המתכון המנצח שלי לבטטה סגולה, מקווה שתאהבו:)

ועכשיו, למתכון מרק בטטה סגולה

מצרכים:

  • בצל סגול : יחידה
  • גזר : 2-3 יחידות
  • סלרי : צרור
  • דלעת : חתיכה יפה
  • בטטה סגולה (איך לא?) כ: 4-5 יחידות

  • כוסברה : צרור
  • פטרוזיליה : צרור
  • שמן זית 
  • תבלינים לפי הטעם

איך מכינים?

  • את כל הירקות חותכים לקוביות (הגודל לפי איך שאתם אוהבים).
  • שמים במחבת שמן זית.
  • מוסיפים את כל הירקות למחבת.
  • תוך כדי מרתיחים מים בסיר.
  • לאחר טיגון – מעבירים את כל תכולת הירקות לסיר עם המים.
  • מוסיפים תיבול לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכו…)
  • מבשלים במשך חצי שעה.
  • מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה

ניתן גם להוסיף למרק חתיכות עוף ואז יש לכם מרק בטטה סגולה עם עוף 🙂 

 19.80

כ-1 קג תוצרת

-
+
 35.00

עדין מאוד לכלל השימושים

-
+
 8.80

שקית של כ-1 קג

-
+
 7.90

כ6 יחידות בקג

-
+
מבצע
 9.90

כ-1 ק"ג מארז

-
+
 5.80

אריזה 150-200 גרם

-
+
 7.80

אריזה כ-250 גרם

-
+
 5.80

אריזה 150-200 גרם

-
+
-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך