אם יש משהו שאנחנו מתגאים בו בפרשוק, זה שאנחנו מקפידים לשלוח אליכם עד הביתה את המבחר השווה ביותר של המוצרים הטובים ביותר – ככה אנחנו גם שמחים להרחיב את המגוון והאפשרויות. אז לכבוד העובדה שאנחנו עכשיו שולחים אליכם גם פולים איכותיים, ענת ביטון המוכשרת כתבה לנו מתכון שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה – גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הנראות. רוצים לראות עוד מתכונים שווים? ממליצים לכם לבקר באינסטגרם הטעים שלה – anat_elisha_kitchen.

רכיבים
מתכון - אסאדו מבושל עם פול ירוק | מאת ענת ביטון

רכיבים:

כמו תמיד – אפשר ללחוץ ולעבור ישר למוצר!

  • חומרים לשלב הראשון:
  • 1.8 ק”ג אסאדו חתוך לקוביות גדולות
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • בצל חתוך לרבעים
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום
  • חומרים לשלב השני:
  • 5 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 2 שיני שום חצויות
  • 2 ק”ג פולים (ברוטו) טריים וקלופים (שומרים 5 יחידות פולים עם התרמיל)
  • חצי כף מרק עוף (אופציונלי)
אופן ההכנה
מתכון - אסאדו מבושל עם פול ירוק | מאת ענת ביטון

אופן ההכנה

שלב ראשון– מבשלים את האסאדו: מחממים סיר לחץ, מוסיפים שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את האסאדו ומשחימים היטב מכל הצדדים, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכורכום.

מוסיפים מים רותחים לכיסוי פלוס 2 ס”מ מעל, סוגרים עם מכסה מביאים לרתיחה, כאשר סיר הלחץ שורק מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית.
שלב שני: בסיר רחב ושטוח שמים את הבצלים והשום, מעליהם שמים 2 כפות שמן ומבשלים עד ריכוך מספר דקות, מוסיפים את הפולים הקלופים ועוד 5 יחידות תרמילי פול (כמו בתמונה)

לאותו סיר בצלים מוסיפים את האסאדו שבישלנו ללא הנוזלים ומסדרים בסיר, מוסיפים חצי מכמות הנוזלים (הציר של הבשר) עד לכיסוי האסאדו פלוס 1-2 ס”מ מעל, מוסיפים חצי כף אבקת מרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ- 40 דקות עד לצמצום הנוזלים.

הערות:

סיר הלחץ נועד לקצר את זמני הבישול, אם אין ברשותכם ניתן לעשות את אותו תהליך עם סיר רגיל, זמן הבישול יהיה כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.

בתאבון!

-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך
דילוג לתוכן