מי שאוהב טארט לימון שיצביע. מי שלא אוהב טארט לימון שיצא מהכיתה וילך לחשוב על זה בפינה. אבל אם בדיוק עכשיו יש יוזו טרי… אז לא נמיר את הלימון ביוזו ונכין טארט יוזו? ברור שכן!

מה זה יוזו?

יוזו זה פרי הדר פנטסטי. הוא הבנדוד האקזוטי של הלימון, הוא נראה כמו הכלאה בין לימון וקלמנטינה ויש לו טעם לימוני חמצמץ משגע. כמו לימון הוא ורסטילי ומשתלב עם המון דברים, מתוקים או מלוחים, כמו הלימון אפשר להשתמש במיץ שלו וגם בקליפה.

עד לא מזמן לא היה אפשר להשיג בארץ יוזו טרי. יוזו הגיע כמיץ משומר בבקבוקים עם תוויות יפניות יפות. היום כבר אפשר להשיג את היוזו הטרי בעונה אצל כל מיני חקלאים (אני קונה את היוזו כאן באתר, והוא מעולה!, ותאמינו לי זה טעים להשתגע.

אז כשהחיים נותנים לכם לימונים תכינו לימונדה, אבל כשהחיים נותנים לכם יוזו, תכינו טארט יוזו משגע.

רוצים עוד רעיונות לקינוחי הדרים? תנסו את עוגת תפוזי דם הפוכה או את עוגת לימון

הכנתם? אל תשכחו לתייג את תמר באינסטגרם!

מצרכים

לבצק:

180 ג׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 ג׳ קמח

2/3 כוס אבקת סוכר

2 כפות שקדים טחונים דק

1 ביצה

1 חלמון

1 קליפת יוזו מגוררת

1 כפית תמצית וניל

למילוי:

180 מ״ל שמנת מתוקה

2 כפות קליפת יוזו מגוררת

3/4 כוס מיץ יוזו

מיץ מלימון 1

6 ביצים

1 כוס סוכר

למרנג:

5 חלבונים

4 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים 1-2 דק
  • מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מסירים את הניילון מהבצק, מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעיגול דק בעובי של כ3 מ״מ
  • מכניסים לפריזר לכ10 דק
  • פורסים את עיגול הבצק על תבנית טארט בקוטר 26 ס״מ
  • מהדקים את הבצק היטב לתבנית, חותכים את השוליים המיותרים ודוקרים את פני הבצק במזלג
  • מכניסים למקפיא לכ30 דק
  • מניחים עם הבצק נייר כסף, מפזרים על נייר הכסף כוס של קטניות (שעועית, חומוס או כל קטניה אחרת) – הקטניות משמשות כמשקולת שמונעת מהבצק להתרומם במהלך האפייה
  • אופים כ15 דק עד שהבצק מתייצב, מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • מסירים מהבצק את הקטניות ונייר הכסף
  • מורידים את הטמפרטורה של התנור לחום של 150 מעלות
  • מכינים את המילוי: בקערה נפרדת טורפים את מיץ וקליפת היוזו, מיץ לימון, הביצים והסוכר לתערובת אחידה
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה
  • אופים כשעה עד שהקרם מתייצב
  • מצננים היטב לפני ההגשה
  • מכינים מרנג: מקערת המיקסר (חשוב שתהיה נקייה ויבשה) שמים את החלבונים
  • מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים בהדרגה ובזרם דק את הסוכר
  • מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
  • כשהטארט קר לחלוטין עורמים עליו תלולית של המרנג ושורפים קלות בעזרת ברנר

הוראות הכנה

  • מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים 1-2 דק
  • מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד עד לקבלת בצק אחיד
  • עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מסירים את הניילון מהבצק, מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעיגול דק בעובי של כ3 מ״מ
  • מכניסים לפריזר לכ10 דק
  • פורסים את עיגול הבצק על תבנית טארט בקוטר 26 ס״מ
  • מהדקים את הבצק היטב לתבנית, חותכים את השוליים המיותרים ודוקרים את פני הבצק במזלג
  • מכניסים למקפיא לכ30 דק
  • מניחים עם הבצק נייר כסף, מפזרים על נייר הכסף כוס של קטניות (שעועית, חומוס או כל קטניה אחרת) – הקטניות משמשות כמשקולת שמונעת מהבצק להתרומם במהלך האפייה
  • אופים כ15 דק עד שהבצק מתייצב, מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • מסירים מהבצק את הקטניות ונייר הכסף
  • מורידים את הטמפרטורה של התנור לחום של 150 מעלות
  • מכינים את המילוי: בקערה נפרדת טורפים את מיץ וקליפת היוזו, מיץ לימון, הביצים והסוכר לתערובת אחידה
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב
  • יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה
  • אופים כשעה עד שהקרם מתייצב
  • מצננים היטב לפני ההגשה
  • מכינים מרנג: מקערת המיקסר (חשוב שתהיה נקייה ויבשה) שמים את החלבונים
  • מתחילים להקציף את החלבונים ומוסיפים בהדרגה ובזרם דק את הסוכר
  • מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק ויציב
  • כשהטארט קר לחלוטין עורמים עליו תלולית של המרנג ושורפים קלות בעזרת ברנר

הערות ושדרוגים

  • אם אין לכם יוזו טרי אפשר להשתמש במיץ יוזו משומר, בלימון או בכל פרי הדר אחר שאתם אוהבים – יש לנו הרבה כאן באתר.
  • הטארט נהדר גם בלי המרנג, אם אתם לא אוהבים מרנג אפשר לוותר עליו.
  • אם אין לכם ברנר לשרוף את שכבת המרנג, אפשר לחמם את התנור לחום גבוה על מצב גריל עליון, ולהכניס את הטארט עם תלולית המרנג עליו לחריכה בגריל.
  • אפשר להכין את הטארט (ללא המרנג) ולהקפיא, כשרוצים לאכול להוציא להפשיר ולהוסיף את שכבת המרנג.
  • אם אתם מעדיפים אפשר לגוון ולהכין גם בתבניות טארט אישיות (אז צריך לקצר את זמני האפייה (של הבצק ושל הטארט) בערך בחצי (תלוי בגודל התבניות).

בתיאבון!

המלאי אזל
 25.90

400-500 גרם למארז תחילת עונה - ירוק  

לא במלאי
המלאי אזל
 29.90

כ-1 ק"ג תוצרת

לא במלאי
מבצע
המלאי אזל
 14.90

כ-1 ק"ג תוצרת

לא במלאי
 29.90

150 גרם למארז  

-
+
-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך