מתכון - עוגת שזיפים גרסת פרשוק! מאת תמרה אהרוני

משתפת איתכם את עוגת השזיפים הכי טעימה בעולם, זאת שמככבת אצלנו בכל אירוע, בכל ארוחה ובכל מצב. אפשר להכין אותה כמובן גם עם פירות אחרים שאוהבים (נקטרינות, אפרסקים, משמשים ואילו תפוחים). אני ממליצה להשתמש בפירות חמצמצים כי הם מאזנים את המתיקות של העוגה.

מצרכים

  • 6-8 שזיפים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות ברנדי/וויסקי

לבלילה

  • 3 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • מיץ וקליפה מ-2 לימונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2.5 כוסות (350 ג) קמח תופח
  • מעט חמאה וסוכר לתבנית

הוראות הכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • שוטפים את הפירות היטב ומוציאים להם את הגרעין
  • חותכים את הפירות לרבעים
  • בכלי רחב מניחים את הפירות הסוכר חום והברנדי מערבבים היטב ומניחים בצד (מידי פעם מערבבים)
  • במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבלילה ומעבדים לתערובת אחידה
  • לוקחים תבנית אפיה (אני ממליצה להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 28) משמנים אותה היטב במעט חמאה רכה ובוזקים עליה סוכר סביב סביב
  • מסננים את השזיפים ושומרים את הנוזל!
  • מערבבים את הנוזל של השזיפים לתוך הבלילה של העוגה
  • מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה
  • מסדרים את הפירות סביב סביב בתוך הבלילה ומשקיעים אותם מעט
  • מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ-50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש

ולבסוף…

אוכלים בהנאה!

בתיאבון.

-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך
דילוג לתוכן