כמה שאני אוהבת גזרים צבעוניים! חוץ מזה שהם טעימים באופן מיוחד, יש משהו כל כך משמח בצבעוניות שלהם, כשהם בעונה, אני ממש משתדלת לשלב אותם כמה שיותר בבישולים.

מצרכים
4 כרעיים מחולקות לשוק וירך
ראש כרובית
לתיבול:
2 כפות אריסה
2 כפות לימון כבוש
1 כף גרגרי כמון
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי התיבול
- קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ3 ס”מ
- מפרידים את הכרובית לפרחים
- שמים את העוף, הגזרים והכרובית בתבנית צלייה
- יוצקים את התיבול על העוף והירקות ומערבבים היטב, עד שהכל מצופה בשכבה אחידה של תערובת התיבול
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ30 דק
- מגבירים את התנור לחום של 200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כ20 דק עד שהירקות רכים והעוף שחום
הערות ושדרוגים
- לא חייבים להשתמש בכרעיים, אפשר להשתמש רק בפולקעס, בכרעיים שלמות או אפילו בעוף שלם (אם משתמשים בעוף שלם יכול להיות שהוא יצטרך יותר זמן בתנור… תלוי בגודל שלו)
- אם אין גזרים צבעוניים אפשר להשתמש בגזרים רגילים – אבל מזל שיש פה באתר.
בתיאבון!
מבצע
מבצע
מבצע
מבצע