כמה שאני אוהבת גזרים צבעוניים! חוץ מזה שהם טעימים באופן מיוחד, יש משהו כל כך משמח בצבעוניות שלהם, כשהם בעונה, אני ממש משתדלת לשלב אותם כמה שיותר בבישולים.

freshuk products עוף בתנור זה נורא ישראלי, נורא ביתי. זה קל להכנה זה טעים ואפשר להכין עוף בתנור במיליון גרסאות. בגלל שזה כל כך פשוט, אני מקפידה לגוון ולהכין גרסאות שונות של עוף בתנור, וכשראיתי שגבר יש גזרים צבעוניים מיד קניתי וידעתי – היום אני משדכת אותם עם עוף בתנור. אז הגעתי הביתה והכנתי עוף עם גזרים צבעוניים וכרובית עם תיבול משגע של אריסה ולימון כבוש, שצובע את כל הסיר ומשאיר בפה טעם מתוק-חמצמץ-פיקנטי. כל כך פשוט, ממש 5 דקות של עבודה ויש לכם תבנית ריחנית, טעימה צבעונית ומשמחת.

מצרכים

4 כרעיים מחולקות לשוק וירך

10 גזרים צבעוניים

ראש כרובית

לתיבול:

4 כפות שמן זית

2 כפות אריסה

2 כפות לימון כבוש

2 כפות דבש

4 שיני שום כתושות

1 כף גרגרי כמון

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי התיבול
  • קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ3 ס”מ
  • מפרידים את הכרובית לפרחים
  • שמים את העוף, הגזרים והכרובית בתבנית צלייה
  • יוצקים את התיבול על העוף והירקות ומערבבים היטב, עד שהכל מצופה בשכבה אחידה של תערובת התיבול
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ30 דק
  • מגבירים את התנור לחום של 200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כ20 דק עד שהירקות רכים והעוף שחום

הערות ושדרוגים

  • לא חייבים להשתמש בכרעיים, אפשר להשתמש רק בפולקעס, בכרעיים שלמות או אפילו בעוף שלם (אם משתמשים בעוף שלם יכול להיות שהוא יצטרך יותר זמן בתנור… תלוי בגודל שלו)
  • אם אין גזרים צבעוניים אפשר להשתמש בגזרים רגילים – אבל מזל שיש פה באתר.

בתיאבון!

מבצע
 10.90

מארז כ-600-800 גרם

-
+
 12.80

כ8 יחידות בקג

-
+
 9.90

אריזה כ-250 גרם

-
+

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך
דילוג לתוכן