פירות ההדר הם לגמרי המלכים של החורף, הפעם נספר לכם על הפומלה האדומה – מהמיוחדות שבפירות ההדר, עם צבע עז וטעם מעולה, ערכים תזונתיים מדהימים ובמבצע מיוחד אצלנו בפרשוק. ההמלצה הקרובה של שי מפרשוק, כותב הבלוגים שלנו – להזמין ארגז ישר מהחקלאי, ועכשיו!

כשאנחנו חושבים על פרש, אנחנו חושבים על ארגז פרי או ירק, ישר מהחקלאי הביתה. בלי סינון, הכי פרש שיש. מזל שבפרשוק החליטו לאפשר את זה, ומעבר לתרומה הבריאותית הנפלאה זכינו גם בחיסכון כלכלי. סיפרתי לכם על זה כבר בפוסט הקודם שלי, שלדעתי באמת משנה את תמונת מצב הצריכה!

אבל הפעם, פומלה אדומה… אתן לכם טיזר קטנטן ואגלה לכם שמעבר ליופייה הייחודי, היא טעימה במיוחד ובריאה אף יותר מהפומלה הקלאסית, ומשתלם במיוחד לשלב אותה בהזמנה הבאה שלכם.

פומלה אדומה קרטון חקלאי
פומלה אדומה – יפה, טעימה, בריאה. כל מה שרציתם לדעת

פומלה אדומה – קצת רקע, “הסבתא של פירות ההדר”

כדי לספר על פומלה אדומה, נצטרך בתכל’ס לספר על הפומלה הקלאסית – שהיא דווקא לא אדומה, אלא צהובה או ירוקה, תלוי איך מסתכלים על זה. קליפתו של הפרי עבה במיוחד, כשה”בשר” שלו מתוק במיוחד. מקורה של הפומלה מגיע מדרום מזרח אסיה, ולאחר דרכים ארוכות וטבעיות במדינות אסיה, כיום מגודלת באופן מסחרי גם כאן בארץ. יחד עם זאת, ההיסטוריה מתחילה לפני שנים רבות, בכתבים סיניים עתיקים.

קבלו עובדות בונוס שבטוח לא ידעתם – לפומלה לוקח כ-8 שנים לגדול, עד שהזרעים מתחילים לפרוח (1), והאשכולית – שלמעשה איכשהו נהייתה מפורסמת יותר, היא בת כלאיים של הפומלה והתפוז.

לסיכום, פומלה אדומה היא עוד פרי מוצלח ממשפחת פירות ההדר הנפלאים. הצבע האדום העז שייך למיעוט זנים, אך טעמו מתוק במיוחד וערכיה התזונתיים של האחות האדומה במשפחה מעולים במיוחד. מיד אספר לכם עוד.

פומלה אדומה – ערכים תזונתיים (או – בריאה במיוחד!)

בדומה לשאר פירות ההדר, הפומלה מפוצצת בערכים תזונתיים שטובים לנו. עם ערכים קלוריים נמוכים, היא מהווה פינוק מתוק ומרענן לכל שעות היום. בדומה לשאר פירות בני משפחתה, היא מלאה בויטמין C ו-B, שמחזקת את מערכת החיסון – כאילו מיועדת לחורף.

אז מה מייחד את הפומלה האדומה, ולמה בחרתי להמליץ דווקא עליה?
מעבר לזה שהיא במבצע מטורף, עם ארגז ישיר מהחקלאי עד הבית – שזו כבר סיבה ממש שווה… פירות טעימים, עם מראה עז וגם יתרון בריאותי אחד יותר, תמיד יגרמו לי להמליץ במיוחד. וכדי להסביר – בשל צבעה האדום, היא גם מכילה פיגמנט בשם ליקופן, עליו הסברתי בעבר בכתבת הפירות והירקות לפי צבעים.

הפיגמנט הזה הוא נוגד חמצון סופר חזק, ויעיל במיוחד נגד מחלת הסרטן, מחלות לב ועוד. ככה נוסף לפומלה האדומה בונוס אחד נוסף, על פני כל השאר.

פומלה אדומה – איך משלבים?

אז אתחיל ואומר שהצבע המיוחד שלה משתלב בכל סלט פירות, או כתוספת חמצמצה מתוקה לסלט עלים מרענן בחורף. אני אישית אוהב פשוט לאכול פירות ככה, טריים, או לשלב בארוחת הבוקר. אבל מהפומלה הזאת אפשר לסחוט מיץ עם צבעים משכרים, ריבות ועוד – בקיצור, כל מה שדמיינתם בפירות מסוג זה.

במטבח הסיני והאסייתי משתמשים בה לשילוב טעמים ייחודי, בתבשילים או מרקים. וכמובן – במשקאות אלכוהוליים מגניבים במיוחד לאירוח הבא שלכם.

לסיכום,

פומלה אדומה – ארגז במבצע, ישירות מהחקלאי… אליכם עד לפתח הדלת!

לבריאות ובאהבה,

שי ופרשוק

 3.90

ליחידה

הוספה לסל
-
+
מבצע
המלאי אזל
 21.90

8-10 ק"ג. קרטון חקלאי

לא במלאי
-
המתינו בבקשה
סל הקניות שלך

לחוויה נוחה יותר, מקמו את פרשוק בדף הבית שלכם!

בכיף!
×