מרק בצל הוא אחד המרקים המזוהים כיום עם המטבח הצרפתי. קבלו מתכון מושלם למרק בצל
מרק זה מתבסס בעיקר על בצלים ומוגש בדרך כלל עם קרוטונים וגבינת גרויר. 🧅🧀
מקורו של מרק הבצל עוד בתקופה הרומית, אז שימש בעיקר כמזון של עניים, וזאת בשל המחיר הזול של הבצלים לאורך ההיסטוריה.
טעם המרק מתבסס על הליך הקרמליזציה של הבצלים, המטוגנים בשמן בחום נמוך עד שהסוכר הטבעי שבהם נמס.
מצרכים :
(סיר סטנדרטי *לא גדול*)
4-5 בצלים חתוכים לשניים ופרוסים בערך בעובי 0.5 ס”מ.
3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי או חצי כפית פלפל שחור
1/4 כוס יין לבן / אדום
כפית וחצי חמאה / שמן
כף אבקת מרק בצל/מרק עוף – לא חובה
כפית מלח
מים
אופן ההכנה :
מטגנים את הבצל עם החמאה או השמן עד להשקפה על **להבה נמוכה**. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי/השחור ואת היין. לאחר מכן יש להוסיף מים רותחים עד לחצי מגובהו של הסיר.
להמיס בכוס כף אבקת מרק בצל עם מים רותחים ולצרף לסיר. להוסיף מלח ואז מים עד כמעט סוף הסיר ולהביא לרתיחה.
לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל כשחצי מהסיר מכוסה בערך 20-30 דקות.
שידרוגים ותוספות:
שבבי בצל מיובש/ כרישה –
בשלבי הבישול
בצלחת: קרוטונים, גבינת פרמז׳ן מגוררת.
ערך תזונתי לכל המרק ללא תוספות ושדרוגים:
(מספיק לפחות ל 4 מנות)
422 קלוריות
75 גרם פחמימות
8 גרם חלבון
8 גרם פחמימה