אם יש משהו שאנחנו מתגאים בו בפרשוק, זה שאנחנו מקפידים לשלוח אליכם עד הביתה את המבחר השווה ביותר של המוצרים הטובים ביותר – ככה אנחנו גם שמחים להרחיב את המגוון והאפשרויות. אז לכבוד העובדה שאנחנו עכשיו שולחים אליכם גם פולים איכותיים, ענת ביטון המוכשרת כתבה לנו מתכון שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה – גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הנראות. רוצים לראות עוד מתכונים שווים? ממליצים לכם לבקר באינסטגרם הטעים שלה – anat_elisha_kitchen.
רכיבים:
כמו תמיד – אפשר ללחוץ ולעבור ישר למוצר!
- חומרים לשלב הראשון:
- 1.8 ק”ג אסאדו חתוך לקוביות גדולות
- 2 כפות שמן לטיגון
- בצל חתוך לרבעים
- מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום
- חומרים לשלב השני:
- 5 בצלים בינוניים פרוסים דק
- 2 שיני שום חצויות
- 2 ק”ג פולים (ברוטו) טריים וקלופים (שומרים 5 יחידות פולים עם התרמיל)
- חצי כף מרק עוף (אופציונלי)
אופן ההכנה
שלב ראשון– מבשלים את האסאדו: מחממים סיר לחץ, מוסיפים שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את האסאדו ומשחימים היטב מכל הצדדים, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכורכום.
מוסיפים מים רותחים לכיסוי פלוס 2 ס”מ מעל, סוגרים עם מכסה מביאים לרתיחה, כאשר סיר הלחץ שורק מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית.
שלב שני: בסיר רחב ושטוח שמים את הבצלים והשום, מעליהם שמים 2 כפות שמן ומבשלים עד ריכוך מספר דקות, מוסיפים את הפולים הקלופים ועוד 5 יחידות תרמילי פול (כמו בתמונה)
לאותו סיר בצלים מוסיפים את האסאדו שבישלנו ללא הנוזלים ומסדרים בסיר, מוסיפים חצי מכמות הנוזלים (הציר של הבשר) עד לכיסוי האסאדו פלוס 1-2 ס”מ מעל, מוסיפים חצי כף אבקת מרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ- 40 דקות עד לצמצום הנוזלים.
הערות:
סיר הלחץ נועד לקצר את זמני הבישול, אם אין ברשותכם ניתן לעשות את אותו תהליך עם סיר רגיל, זמן הבישול יהיה כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
בתאבון!