מה זה ספרינג רול דפי אורז בעצם ?
הספרינגרול הוא בעצם מתאבן או בשפה שכולנו מכירים – מנה ראשונה, המגיע אלינו ממגוון סוגי המטבח האסיאתי . לספרינגרול מגוון וריאציות להכנה המשתנות מאיזור לאיזור – הספרינגרול של המטבח הסיני שונה מזה של המטבח הוויטנאמי והפיליפיני\תאילנדי.
מניין מגיע שמו ?
מאכל זה הפך במשך השנים להיות המאכל המסורתי המוגש בפסטיבל האביב המתקיים בסין ועקב צורתו העגולה הנראית כמו גליל החליטו פשוט לקרוא לו “גליל האביב” בתרגום מילולי פשוט – ספרינגרול זו פשוט מנה נפלאה. עם חומרי גלם איכותיים, מדובר בתוספת נפלאה לארוחה חגיגית או סתם פינוק, והטעמים פשוט משתלבים נהדר המנה בריאה, מתאימה גם לצמחונים. תודה ל-dar_healthway על עוד מתכון מעולה, ואנחנו שמחים להמליץ לכם על עוד כאן באתר.
מרכיבים
-
10 דפי אורז
- גמבה אדומה
- גמבה כתומה
- 2 גזרים בינוניים
- 1/4 כרוב לבן
- 2 גבעולים בצל ירוק
- חופן פטרוזיליה/כוסברה
- ביצה
- 1/2 כף שמן
- בצל – לא חובה ( אני לא השתמשתי)
- ניתן להוסיף גם עוף/טופו/בקר
אופן ההכנה
1. קולפים את הגזר וחותכים לרצועות דקות. 2. חותכים לרצועות את הגמבות ומטגנים עם 1/2 כף שמן את הגזר והגמבות עד לריכוך ( ניתן להוסיף גם בצל) 3. את יתר הירקות שוטפים וחותכים. 4. את דף האורז משרים במים פושרים 15-20 שניות, מניחים במרכז דף האורז ירקות( ותוספת בשרית/צמחונית אם החלטתם להוסיף) ומקפלים בצורת מעטפה. 5. לאחר סיום הכנת דפי האורז מברישים אותם בביצה “ומטגנים” על המחבת כדקה בערך מכל צד. 6. ניתן להוסיף שומשום לקישוט. בתיאבון! ויש לכם ספרינג רול לתפארת!
באהבה, פרשוק
12 ביצי חופש אורגניות - כשר לפסח
לא במלאיכ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
יחידה של כ-1.2 ק"ג
כ-6 יחידות ב-1 ק"ג