כמו תמיד אצלנו בפרשוק, אנחנו נשקיע בידע ובהסברים. לא רק פירות וירקות עד הבית, גם פירות וירקות מיוחדים, פרי ידיהם של החקלאים המדהימים שעובדים איתנו. אצלנו בחנות ניתן למצוא זנים שקשה למצוא, עם צבעים מרהיבים וטעמים שלא הכרתם. הפעם, נסביר לכם על התירס הלבן – ומה הופך אותו לשווה במיוחד.
אשכול התירס – קצת רקע
תירס הוא דגן שכולנו מכירים. גרעיניו הקטנים מתוקים, וכיף לאכול אותו טרי, מתוך מים חמים, או עם קלח שלם על האש – למען זכרונות הילדות של כולנו. מעבר לכך, התירס הלבן נהפך לחומר גלם נפוץ בעולם, לטובת קמח תירס, טורטיות, פופקורן, עמילן תירס ועוד.
מקורו של התירס הוא מרכז אמריקה, שם הוא נצרך למאכל כבר כאלפי שנים, שם הראשונים לגדלו היו בני שבט המאיה. עם גילוי אמריקה במאה ה-15 הופץ השימוש וגידול התירס ברחבי העולם.
בעקבות שימושיו הנרחבים, התירס נהפך במאה ה-21 לגידול החקלאי הנרחב ביותר בעולם, אף יותר מחיטה ואורז, עם מעל ל-300 זנים (וביניהם צהובים, סגולים, אדומים וכמובן גם לבנים). התירס גדל בעיקר בחודשי הקיץ החמים, ומגיע לגובה של כ-3 מטרים בשיאו.
למה דווקא תירס לבן?
אנחנו בישראל גדלנו על תירס צהוב, ויכול להיות שהזן הלבן ייראה לנו מעט מוזר מפעם לפעם. אך למעשה, אין הבדל כה משמעותי בין הזנים והצבעים השונים, ובעיקר מדובר בפיגמנטים טבעיים שהזנים מתפתחים איתם. אך יחד עם זאת, לזן שתוכלו להזמין אצלנו יש ייחודיות מסוימת, ועליה נספר לכם מיד:
תירס לבן – מתוק במיוחד!
את התירס הלבן שתוכלו למצוא אצלנו באתר מגדלים במשק יעקובובסקי במושב צופית. המשק הכי מיוחד שיש, שמגדל זנים שווים במיוחד. במושב צופית, כל מה שגדל במשק גדל במי תהום טהורים, כולל התירס הלבן, מה שהופך את טעמו לייחודי במיוחד – אם תשאלו את המשק, זה טעם שאין שני לו! כשבתירס מדברים על זנים מתוקים, הזן הלבן שמגדלים במשק הוא סופר (סופר) מתוק – כזה שעוקף את התירסים המתוקים ביותר שיצא לכם לאכול.
כמו כל חקלאי ותוצרת מקומית אצלנו באתר, האיכות מתבטאת בגידול ובמשק. במשק יעקובובסקי לא מתפשרים על סטנדרטים. על כן, הטריות של התירס מהווה המרכיב המשמעותי ביותר. התירס נקטף ובהיותו טרי במיוחד כבר מגיע אליכם הביתה – כך נשמרת המתיקות הייחודית שלו וטעמו המושלם, ללא כל פגיעה. כמובן שלתירס גם ערכים תזונתיים איכותיים, והוא מלא בויטמינים שתורמים לחוזק מערכת החיסון שלנו.
תירס על האש או תירס טרי?
או במילים אחרות: מה עושים עם התירס הלבן?
אם נגיד לכם את דעתנו – פשוט נסו – כמו שכתוב על האריזה – לצרוך אותו טרי. זו ההזדמנות שלכם ליהנות ממנו במיוחד לפתוח עצמכם לעולם חדש. תירס, שלא חייב להיות צהוב וגם לא חייב להיות חם, אבל חייב להיות מתוק במיוחד.
אם טרי נראה לכם נחמד אבל בא לכם גם לשנות, אנחנו נמליץ כמובן את שיטת הקלח השלם על האש, כפי שציינו קודם, ופשוט לאכול אותו שלם בכיף ובשמחה. מעבר לכך, כל מתכון שאתם יכולים לדמיין עם תירס צהוב “רגיל” תוכלו לעשות גם עם התירס הלבן. ובנוסף… להוסיף צבע שונה לארוחה הבאה שלכם.
ולסיכום…
הזן המיוחד הזה הוא עוד אחד מהזנים המיוחדים שאנחנו נהנים לספר לכם עליהם פה בבלוג שלנו. אנחנו מבטיחים שאם תזמינו אותו הביתה לא תתחרטו – כמו כל שאר התוצרת שאתם מקבלים. אנחנו שמחים וגאים להביא לכם תוצרת מקומית, איכותית ומגוונת שאין כמותה – בתמיכה מלאה בחקלאים ובמחיר הוגן (וטעים!) לצרכנים. רוצים סל של חקלאי בוטיק, עם כל הזנים המיוחדים בסל אחד? לחצו כאן!
בתיאבון
פרשוק.
יחד נתמוך בחקלאים מעוטף עזה ושאר חקלאיי הארץ הטובה
יחד נתמוך בחקלאים מעוטף עזה ושאר חקלאיי הארץ הטובה
פירוט מלא בתוך דף המוצר
סל הפיקניק או על האש שלנו