מהחקלאי – עד הבית
כולנו רוצים שחומרי הגלם בבית שלנו יהיו הטובים ביותר והטריים ביותר. ככה טעמם נשמר וערכיהם התזונתיים נשמרים. כשאתם מזמינים פירות וירקות עד הבית מפרשוק, אנחנו מבטיחים לכם את הסחורה האיכותית ביותר, מתוצרת חקלאית מקומית, במקסימום טריות עד הבית. אז את ה’משימה’ הזו כבר סגרתם. אך פה, לא נגמר התהליך. אנחנו משערים שהסלים שלנו ממלאים לכם את המקרר לשבוע או יותר, אז איך אפשר לשמור על הפירות והירקות כמה שיותר טריים ודומים לכפי שהגיעו במשלוח? קבלו 3 נקודות לאחסון נכון:
איך שומרים על פירות וירקות טריים?
- תתארגנו מראש – הכינו את המטבח שלכם.
- באופן כללי, פירות וירקות מתקלקלים ונרקבים מהר יותר בגלל לחות עודפת בסביבה שלהם. לכן, שווה לכם להתארגן מראש עם שטח אחסון מתאים וכלים מתאימים. בהמשך תלמדו שלאו דווקא צריך לדחוף הכל למקרר, אז שווה לדאוג כבר לפני שהקניות מגיעות הביתה לנייר סופג וקופסאות אחסון מתאימות (וכן, גם למקום טוב במקרר).
- מעבר לזה, נסו לקנות ולהשתמש בחוכמה – לא שווה לקנות יותר מדי בבית אחת, וגם לא מעט מדי. התארגנו מראש ותכננו על פי הצרכים שלכם, מרחבי האחסון ועוד.
- הפרידו לקבוצות – מה צריך קירור ומה לא?
לכולנו יש מקום מוגבל במקרר, ומעבר לכך – תופתעו לדעת שיש קניות שעדיף לשמור מחוץ למקרר – ויש כאלה שממש כדאי בתוכו.- נספר לכם, לדוגמא, שפירות כמו תפוחי עץ או אגסים, כמו גם גזרים, חסות, ברוקולי וענבים ישמחו להיות בחלק הקר ביותר של המקרר. גם במקרר, אך הרחק מהפירות, ישמחו לבלות משפחות הירוקים – כוסברה, פטרוזיליה וכד’, אך תעשו להם טובה ותוציאו אותם מהשקית ותניחו בכלי מוארך. עגבניות בשלות, מלפפונים או פלפלים, בחום הישראלי, גם יעדיפו להיות במקרר, בחלקים בהם הטמפרטורות גבוהות יותר – במגירת אחסון הירקות (הרחק מהפירות). אם קר בחוץ, יוכלו גם לבלות מחוץ למקרר.
- יש כאלה שכדאי להכניס למקרר רק אחרי שהבשילו, כמו אגסים, פירות טרופיים (האבוקדו המפורסם ביניהם). ברגע שהם קרים – הכניסה למקרר תאריך את חיי המדף שלהם. גם כאן, הרחיקו מפירות נוספים שיאיצו את תהליך ההבשלה (והרי הם כבר הבשילו – אז לא צריך יותר, נכון?).
- אלו שממש לא כדאי להכניס למקרר, כמו בטטות, תפוחי אדמה, בצל יבש ובננות (כן!), ישמחו לבלות בחוץ, אך בפינה חשוכה וקרירה יחסית בבית. פירות הדר, אגב, אם תצרכו בתוך 10 ימים, אז גם יוכלו להיות מחוץ למקרר.
- אז עוד קצת טיפים, איך הכי כדאי לשמור על הטריות? בקצרה:
- לא לשטוף לפני הכנסה למקרר או לאחסון – שווה לשטוף ממש רק לפני האכילה או הבישול.
- המקום הקר במקרר נמצא בחלק התחתון-אמצעי שלו, מעל מגירות האחסון. במגירות האחסון טמפרטורה מעט גבוהה יותר, ולכן מתאימים לרוב הירקות או הפירות שאינם דורשים קירור אגרסיבי (עגבניות, לדוגמא).
- נסו להפחית את הלחות – נייר סופג בקופסא של עשבי תיבול, קופסאות נושמות ועוד – אלו אפשרויות שישמרו על החיים של הירקות שלכם. אם קניתם מוצר בשקית מאווררת – שמרו עליו ככה.
- מה שמחוץ למקרר – מצאו פינה חשוכה וקרירה יחסית, בכלי נחמד ובנפרד ממשפחות של ירקות או פירות אחרים.
- ובונוס מאיתנו – רוצים שהאבוקדו יבשיל? הניחו מחוץ למקרר בקרבת בננה. התהליך יואץ, רק אל תשכחו לבדוק אותו בתכיפות…
הכי טרי עד הבית – עכשיו האחריות שלכם
מקווים שעשינו לכם מעט סדר בבלאגן שבמטבח. אנחנו בפרשוק נמשיך להיות הכי עונתיים שיש, עם קשר ישיר לחקלאים ולשדות כדי להביא לכם את הטרי והטוב ביותר. ככל שהסחורה שתגיע אליכם תהיה איכותית יותר, כך אנחנו מאמינים שתתאמצו יותר לשמור עליה – הרי חומרי גלם כאלה אסור לפספס…
כ-1 ק"ג
כ-5 יחידות ב-1.2 ק"ג
כ-5 יחידות ב-1 ק"ג
כ-6 יחידות ב-1 ק"ג