חצילים ונהנים – מתכוני חצילים מבית פרשוק
סטייק חצילים עם ביצה קשה וטחינה
המרכיבים:
בצלצלי שאלוט
רוטב סויה
סירופ תמרים
ביצה
טחינה
אופן ההכנה:
- נחתוך את החציל לפרוסות, מצידו הארוך.
- נמליח את החציל, נכסה אותו ונמתין למשך כשעה.
- בינתיים אפשר להכין את המרינדה: נערבב ג’ינג’ר מגורד, עם בצלצל שאלוט חתוך ושן שום.
- נוסיף למרינדה מעט רוטב סויה וסירופ תמרים- ונערבב שוב.
- נחתוך חתכים קטנים בחציל (ממש כמו בסטייק!) ונשרה אותו במרינדה.
- נניח את החציל בתבנית אפייה עם מרינדה נוספת מעל.
- את סטייק החצילים שלנו נאפה בתנור, בטמפרטורה של 180° למשך 20-25 דקות.
- כשסטייק החצילים מוכן, נוסיף טחינה וביצה קשה מעל. איזה מעדן!
ככה זה נראה: סטייק חצילים בריא ומפנק! מוזמנים לעקוב אחר הסרטון:
סנדוויץ' חצילים פרשוק סטייל
המרכיבים:
גבינת מוצרלה
שמן זית
אופן ההכנה:
- נחתוך את החציל לפרוסות עגולות, מצידו הקצר.
- נמליח את החציל, נכסה אותו ונמתין למשך כשעה.
- נשטוף ונחתוך עגבניה ופלפל אדום לפרוסות. נחתוך גם את גבינת המוצרלה, ממש כמו בסרטון.
- נניח את פרוסות החציל בתבנית אפייה, מעליהן נוסיף מעט שמן זית, פרוסות עגבניה ופלפל אדום.
- מעל הירקות, נניח את פרוסות המוצרלה. נפזר מעליהן בעדינות מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.
- נאפה בתנור: כרבע שעה, בטמפרטורה של 150° עד שהחציל יקבל מרקם רך ונעים.
- נאפה שוב: כ- 5-7 דקות, בטמפרטורה של 200° עד שגבינת המוצרלה תשחים.
- נוציא מהתנור ונגיש את הסנדוויץ’ האידיאלי לכל אוהבי החצילים, בתיאבון!
סנדוויץ’ חצילים פרשוק סטייל, בהכנה פשוטה! עקבו אחר הסרטון:
סלט עדשים וחצילים עם ירקות טריים
<h2 style="width: 732.969px; white-space: normal;":
המרכיבים:
עדשים
פפריקה
גבינת פטה
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר 100 גרם של עדשים.
- פורסים חצילים לפרוסות עגולות ומתבלים אותם עם מעט מלח, פלפל ופפריקה.
- אופים את החצילים בטמפרטורה של °180, עד שהם מזהיבים מעט.
- חותכים את החצילים האפויים ומערבבים אותם עם העדשים.
- חותכים ומוסיפים לסלט: עגבניות, מלפפונים ובצל ירוק!
- מערבבים את הכל, עם מעט מלח ולימון.
- לסיום, נחתוך ונפזר גבינת פטה.
סלט בריא, עשיר ומשביע! סרטון ההכנה הצבעוני שלנו, מחכה לכם כאן:
מבצע
כחצי קג מארז
לא במלאימבצע
כ-3 יחידות ב-1 ק"ג
הוספה לסל
-
+
מבצע
כ-2 יחידות ב-1 ק"ג
הוספה לסל
-
+