מצרכים לקציצות שטעימות לכולם, ברוטב איכותי שמתבסס על חומרי גלם טריים מהחנות שלנו. בתיאבון!
מצרכים לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- חצי צרור פטרוזיליה
- 1 בצל בינוני
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 4 כפות שטוחות פירורי לחם
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- מלח, פלפל, כף שמן
מצרכים לרוטב פלפלים:
- 1 בצל סגול/לבן קצוץ
- 5-6 שיניי שום פרוסות
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1 פלפל כתום חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק / אדום חריף
- 400 גרם עגבניות שרי צבעוניות ( אדומות וצהובות)
- חופן זיתים מזן קלמטה
- 5-6 עלים של בזיליקום
- מלח, חצי כפית פלפל לבן/שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית שטוחה שאטה גרוס ( לא חובה, מומלץ)
- 6-7 כפות שמן זית
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים את תפוח האדמה, הבצל והפטרוזיליה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכניסים למקרר ל 20-25 דקות.
בסיר רחב מחממים את השמן ומוסיפים את השום והבצל. מטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים עוד כ 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים תבלינים , מערבבים היטב ומוסיפים 2 כוסות מים. מכסים ומביאים לרתיחה.
מכינים את הקציצות ומוסיפים אותן לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עוד 35-40 דקות.
מגישים לצד לחם טרי.. ובתיאבון!
תודה לענת ביטון על המתכון, חפשו באינסטגרם! anat_elisha_kitchen
כ-1.3 ק"ג למארז
כ-1.3 ק"ג למארז
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-12 יחידות ב-1 ק"ג
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-6 יחידות ב-1 ק"ג
אריזה כ-250 גרם