אז מי ומה אתה בעצם, שום שחור? מדובר בראש שלם של שום רגיל , שעובר התססה מיוחדת במשך 90 יום בסוף התהליך הוא מתייבש במידה, מתרכך, מחליף את צבעו לשחור וטעמיו מתחזקים. מתקבל ראש בטעם מתקתק-חריף שמתואר על ידי חובבי התפייטויות האוכל כמשהו שמזכיר וויניגרט-צ’ילי או תמרהינדי.
הוא חבר קבוע מזה שנים במנות מסורתיות של המטבח האסייתי, במיוחד קוריאה ובסין, שם הוא נצרך גם כחטיף מזה מאות שנים. כמובן שאפשר לשלב אותו גם במנות נודלס, אורז מוקפץ, ריזוטו, סלט ירקות או אפילו לאכול אותו חי, חטיף בריאותי.
מלבד הטעם, לשום יש יתרונות לא צפויים ומסקרנים. מי שמפחד התופעות המוכרות של השום הלבן, יכול לנשום לרווחה אחרי השימוש בעמיתו השום – השום השחור נטול תופעות הלוואי המעצבנות כריח גוף מוגבר וגזים, הוא אינו חריף והכי חשוב – הוא אינו מותיר אחריו ריח פה.