משיטת המשלוחים והעבודה שלנו, דרך הקרטון שמגיע אליכם עד הבית ועד המדריך הזה – אצלנו בפרשוק גם איכות הסביבה היא ערך מוביל (ברור, היא גורמת לחקלאים שלנו להביא תצורה טובה יותר). הימנעות מבזבוז מזון היא יופי של דרך נוספת לעזור, לחסוך בכסף ועוד – ואנחנו כאן עם המדריך השלם.
אז לפני שצוללים לשאריות, נדבר על המשלוחים
קודם כל ולפני הכל, חשוב לנו לומר שאנחנו אכן רואים חשיבות בכלל המשלוחים שלנו. מערך השליחויות, החל מאיסוף התוצרת ועד להגעה לבית כל אחד ואחת מכם עם תוצרת איכותית מיועד לעבוד בצורה היעילה ביותר בכדי לשמור על טריות התוצרת מצד אחד, ואיכות הסביבה מן הצד השני. למקרה שתהיתם, אז שווה לכם לדעת: קרטונים שנשלחו ואתם מחזירים – אנחנו ניקח חזרה לשימוש חוזר. זה יהיה השלב הראשון בשיתוף פעולה למען סביבה טובה יותר!
מנצלים שאריות – מונעים בזבוז. מה עושים עם שאריות המזון?
כאן, מגיע המדריך השלם. ממתכונים ואפשרויות לשימוש חוזר במה שנראה לנו כמו שאריות, ועד לנתינה והטמעה חזרה באדמה. אשפה אורגנית ביתית יכולה להיות וצריכה להיות מופרדת, ואנחנו יכולים למצוא לה מספר שימושים מעולים. אז שנתחיל?
- קומפוסט ביתי / שכונתי / עירוני. קומפוסט, או לפי המילה העברית, דשנת, הוא למעשה הפירוש לחומר אורגני שנוצר משאריות פסולת אורגנית (ירקות, פירות, עלים בגינה…), כאשר אלו עוברים תהליך פירוק ביולוגי. כיום, מבינים את החשיבות הסביבתית בהפרדת פסולת אורגנית ביותר ויותר מקומות בארץ, כך שבחיפוש מהיר בגוגל תוכלו למצוא את הקומפוסט הקרוב לביתכם. מה התוצאה אתם שואלים? מחזירים את הטוב שקיבלנו מהאדמה – בחזרה אליה. קומפוסט מוכן אפשר לפזר בגינה ולדשן את הקרקע בצורה איכותית.
- קליפות של פירות – ישר לגרידות. על מה אנחנו מדברים? סחטתם תפוז, ואתם ממהרים לזרוק את הקליפה? שמתם לימון בתה, והקליפה נשארה בצד? חכו חכו, ב-2 דקות נוספות גרדו את הקליפות ושמרו בכלי אטום במקרר. בעתיד, הגרידות האלה יוסיפו את הטוויסט המיוחד לארוחה הגדולה שתבשלו ואת הטעם האקסטרה.
- שאריות של פרי מתוק – לריח מתוק. לא מתחשק לכם על גרידות הדרים? לא נורא, קליפות הדרים מיובשות הן גם פתרון נהדר לריח מתוק בארון המטבח (או כל ארון!). מה שנקרא פוטפורי, הוא למעשה תערובת שתמנע ריחות ואף תפיק ריחות נעימים. איך עושים את זה? יבשו את הקליפות, והניחו בתוך קערה. ניצול מעולה ומגניב במיוחד של שאריות הדרים.
- ציר מרק (או תבשיל) ירקות מקליפות ושאריות. להכין ציר ירקות לארוחה מושקעת זו ללא ספק טרחה, אך לא בדרך הזו. כאן מדובר בפתרון יעיל, טעים ואקולוגי במיוחד. הכנתם סלט, סנדוויץ’ או סתם חתכתם ירקות לנשנוש? שמרו שאריות בשקית או כלי אטום במקרר (קליפות גזר, זנבות בצל, קליפות דלעת, קליפות תפו”א וכל טעם שהייתם מכניסים למרק). כשיש זמן – מרוקנים את ה”שאריות” לסיר עם מים ומבשלים כחצי שעה. הציר מוכן! ואפשר לבשל איתו הכל! מחפשים רעיונות למרקים או תבשילים טעימים? בקרו בעמוד המתכונים שלנו.
עד הבית – ותמיד איתכם
גם הפוסט הזה, כמו רבים מהפוסטים שלנו, מיועד כדי להביא לכם תוכן איכותי. אחרי הכל, תמיד חשוב לנו להזכיר, שאנחנו מעבר למשלוחי פירות וירקות טריים עד הבית – אנחנו גם רוצים ליצור כנות ואכפתיות מלאה מולכם, הלקוחות שלנו, המשפחה שלנו!
באהבה,
פרשוק
כ-6 יחידות ב-1 ק"ג