איזה כיף שאפשר להזמין ירקות עד הבית מפרשוק, ולבשל בהשקעה עם חומרי גלם טריים ואיכותיים. תודה לענת ביטון ששיתפה איתנו את המתכון המעולה! רוצים עוד מתכונים ורעיונות מענת? לחצו כאן לאינסטגרם של ענת.
מצרכים ומרכיבים:
לחצו על המצרכים לקנייה באתר!
- 2 יח׳ דג אמנון טריים וגדולים.
- 1 גמבה אדומה גדולה.
- 1 גמבה ירוקה גדולה.
- 1 גמבה צהובה גדולה.
- 1 פלפל צ׳ילי חריף.
- 400 גרם עגבניות שרי חצויות.
- חצי צרור כוסברה.
- חצי צרור פטרוזיליה.
- 10 שיניי שום.
- גרידת מחצי לימון.
- מיץ מחצי לימון.
- חצי כוס שמן זית.
- מלח, פלפל.
- את כל הירקות ושמן הזית ניתן להזמין מחנות האתר שלנו.
אופן ההכנה: דג אמנון אפוי בתנור
מבקשים מהדגאי שיחרוץ לכם את הדג.
קוצצים את הירק, חצי מכמות השום, פלפל צ׳ילי ואת הגמבות חוצים לשניים! חצי קוצצים וחצי לרצועות. מניחים בקערה את כל המרכיבים הקצוצים( למעט רצועות הגמבות) ומתבלים במלח, פלפל, גרידת לימון, מיץ מחצי לימון וחצי מכמות שמן הזית. מערבבים היטב.
בתבנית מניחים מעט מכמות התערובת ועליה מניחים את הדגים. את שאר התערובת מניחים מעל הדגים באחידות.
מפזרים מסביב לדגים את עגבניות השרי, השום ורצועות הגמבה. מזליפים את יתרת שמן הזית מעל הירקות. מכסים את התבנית ברדיד אלומניום.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מכניסים את התבנית לתנור למשך כ 25 דקות ולאחר מכן מסירים את רדיד האלומניום. צולים עוד כרבע שעה, ו… בתאבון!
בהנאה,
פרשוק
שמן זית מובחר, בעל טעמים עשירים וארומה משובחת
לא במלאיכ-8 יחידות ב-1 ק"ג
כ-1.3 ק"ג למארז
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
כ-12 יחידות ב-1 ק"ג
כ-4 יחידות ב-1 ק"ג
אריזה כ-250 גרם
אריזה 150-200 גרם
אריזה 150-200 גרם