את מוצרי השום השחור שלנו כבר יצא לכם לנסות? אם לא, אנחנו ממליצים לרוץ ולהזמין. שום שחור הוא הפלא הקולינרי החדש, הוא בריא, הוא מוסיף צבע ומוסיף טעם. למעשה, השום השחור מהווה סופר-פוד פופולרי שניתן לצרוך בדרכים מגוונות. אנשי Eravital שמייצרים מוצרים שונים על בסיס השום השחור, ממליצים לנו הפעם על ה-מתכון לפירה מושלם.
המתכון הינו פרי ידיו של דור פלג – רוצים לראות עוד ממנו? לחצו כאן.
מצרכים ומרכיבים – פירה שום שחור:
- ק״ג תפוחי אדמה
- 300 מ״ל חלב (אופציונאלי)
- שיני שום שחור
- 200 גרם חמאה- אפשר גם חמאת שום שחור להעשרת הטעמים (אופציונאלי)
- 3 כפות ממרח שום שחור
- מלח ופלפל גס**
- טבעונים? פשוט לא לשלב את החלב והחמאה (האופציונליים) ולשים מים במקום.
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר מים רותחים מומלחים את תפוחי האדמה כשהם חתוכים לקוביות . מבשלים עד ריכוך.
- מכינים בצד סיר קטן ובו חלב וחמאה על אש נמוכה, עד הינמסות של החמאה ורתיחה עדינה. (אופציונאלי)
- מסננים את תפוחי האדמה היטב ממים ומועכים למחית חלקה. באיטיות משלבים את החלב והחמאה בפירה תוך בחישה מתמדת.
- לוקחים את שיני השום השחור, קוצצים ומועכים היטב למשחה חלקה (או פשוט מוסיפים 3 כפות ממרח שום שחור), משלבים בתוך הפירה ומערבבים היטב. מתבלים שנית במלח ופלפל לפי הטעם.
הכנתם? ספרו לנו איך היה! בתיאבון.